ua en ru

Ціни на плодоовочеву продукцію на ринку України за останній тиждень збільшилися на 15%

Ціни на плодоовочеву продукцію на ринку України збільшилися на 15% після незначного зростання на 0,8% тижнем раніше. Про це йдеться на сайті "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Крім того, вартість плодоовочевого кошика станом на кінець першого тижня вересня була вище, ніж у цей же період 2012 р. більш ніж на третину.

"Минулого тижня різко зросла вартість овочів борщової групи і картоплі, а також ціни на ґрунтові томати у зв'язку з погіршенням погодних умов та неможливістю проведення збиральних робіт. При цьому ціни на фрукти за тиждень залишалися переважно без змін, за винятком невеликого зниження цін на столовий виноград через зростання імпорту дешевої продукції з Туреччини", - говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ".

Зазначимо, що найдорожчим продуктом борщового набору досить несподівано став лук, подорожчав відразу на 44% за один тиждень. Раніше самі низькі ціни на білокачанну капусту, яка, тим не менш, теж подорожчала досить істотно. Таким чином, ті незначні відвантаження овочів на експорт в Росію, які здійснювалися в серпні, були припинені, тому що ціни на велику частину продукції на українському ринку вже перевищували ціни на ринку Російської Федерації.