ua en ru

Центробанк Сирії був обстріляний невідомими з гранатомета

Центральний банк (ЦБ) Сирії 30 квітня 2012 р. був обстріляний невідомими з гранатомета. Про це з посиланням на сірійське державне телебачення повідомляє Reuters.

Одночасно з будівлею ЦБ було скоєно напад на поліцейський патруль в Дамаску. Один поліцейський був поранений. За даними служб безпеки країни, будівля сирійського ЦБ отримало незначні пошкодження. Поліція організувала переслідування нападників. Очевидці події повідомляли про кілька вибухів і стрілянину.

Нагадаємо, що в мирному плані спецпосланця ООН Кофі Аннана по Сирії містилися вимоги до урядової стороні і до повстанців припинити всі форми насильства. Однак, за інформацією сирійських джерел, у багатьох містах країни тривають напади на відділення поліції, армійські блокпости, а також організовуються інші види терактів, в результаті яких гинуть як співробітники силових відомств, так і мирні громадяни.

Один з останніх терактів стався 27 квітня ц.р. в Дамаску. В ньому загинуло, за різними даними, від 9 до 11 людей, 26 людей отримали поранення.

В Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади й опозиції, яке загрожує перерости в повномасштабну громадянську війну. Сирійська опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинули вже понад 9 тис. цивільних осіб.