ua en ru

Ціновий дисбаланс на ринках Севастополя викликаний високими зарплатами російських військовослужбовців, - Азаров

Для Севастополя через базування на його території військово-морських баз Російської Федерації характерний дисбаланс рівня заробітних плат російських військовослужбовців і жителів Севастополя. Високі зарплати громадян Росії знаходять своє відображення у завищених цінах на ринках міста. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спілкування з адміністративно-господарським активом Севастополя, повідомляє відділ у справах преси та інформації СМДА.

У зв'язку з цим, як зазначив політик, для Севастополя є актуальним проведення ярмарків сільськогосподарської продукції, організація стаціонарних оптових ринків і овочесховищ. Реалізація подібних заходів, на його думку, дозволить ліквідувати дисбаланс і різницю в цінах.

"Економіка України зараз не може собі дозволити рівень зарплат російських моряків і військових, проте ми можемо наситити ринок Севастополя сільськогосподарською продукцією, що дозволить збити ціни, задовольнити попит на овочеву продукцію за більш низькими цінами... Ми повинні домогтися стабілізації цінової політики, як в Севастополі, так і на території всієї України", - підкреслив Азаров.

Читайте також: Уряд буде регулювати торговельні надбавки для забезпечення стабільних цін на продукти, - Азаров