ua en ru

Ціна золота в найближчі 12 місяців може підвищитися на 26% - до 2000 дол./унція, - експерт

Ціна золота в найближчі 12 місяців може підвищитися на 26% - до 2000 дол./унція. Про це йдеться в останньому звіті Erste Group "In Gold We Trust".

"З моменту останнього звіту Erste Group про ситуації на ринку золота в липні 2011 р. ціна золота в євро підвищилася на 26%. У короткостроковій перспективі здається, що сезонність свідчить про тривалому бічному тренді; тим не менш, кращий сезон для золота починається в серпні. Таким чином, наш прогноз на наступні 12 місяців - 2 000 дол. Оскільки в майбутньому нас ще чекає етап підйому, ми прогнозуємо довгострокове зростання вартості до, як мінімум, 2 300 дол. по завершенні циклу", - відзначив аналітик Erste Group Рональд Штеферле.

Він підкреслив, що сприятлива ситуація на ринку золота обумовлена відносної браком цього дорогоцінного металу в порівнянні з банкнотами, які можна надрукувати в будь-який момент.
"Золото, безумовно, стало більш привабливим як "безпечний актив" у часи турбулентності на глобальних фінансових ринках", - відзначив Штеферле.

Золото добре відповідає вимогам "безпечного активу" завдяки низьким кредитним та ринкових ризиків, високої ринкової ліквідності, низькими темпами інфляції і валютних ризиків.

"Всі говорять про золото, втім, не всі додають його в свої інвестиційні портфелі: золото досі становить близько 0,15% корпоративних портфелів. Аналогічно низькі частки розподілу спостерігаються у випадку з золотими запасами", - повідомив аналітик.

Нагадаємо, ціна золота в Лондоні вперше за півтора тижні опустилася нижче 1580 дол./унція.