ua en ru

У Труханова заявили, що поведінка сторони звинувачення викликає "безліч питань"

У Труханова заявили, що поведінка сторони звинувачення викликає "безліч питань" Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

На думку захисту, на даний момент здійснюється штучне нагнітання ситуації

Адвокат Геннадія Труханова Олександр Лисак заявив, що поведінка сторони звинувачення викликає "безліч питань". Таку думку він висловив в інтерв'ю одеським ЗМІ.

"На даний момент здійснюється штучне нагнітання ситуації у справі Геннадія Труханова. Я як адвокат мера особисто повідомив детективів про те, що він перериває відрядження і прибуває до Києва для проведення слідчих дій. Чому цей факт ховається, кому це вигідно поки не відомо. З практики знаю, що це здійснюється виключно для тиску на суд. Не сумніваючись у професійності детективів і прокурорів, сподіваюся на здоровий розум і цивілізовані відносини", - сказав адвокат.

"Справді, спроби приховати той факт, що детективам НАБУ було відомо про плани мера Одеси прибути 14 лютого в Київ, викликають безліч питань. Це може свідчити про слабку позицію сторони обвинувачення. Але не тільки про це. 5 лютого Геннадія Леонідовича викликали на допит в якості свідка", - додав юрист.

За даними Лисака, в цій же якості Труханова допитували в останній раз 3 жовтня 2017 року. "Протягом 12 годин він відповів на 72 питання. Питання, що сталося з моменту оголошення підозри, поки теж залишається без відповіді", - повідомив Лисак.

Нагадаємо, вчора Труханов був затриманий в аеропорту "Бориспіль".