ua en ru

Трійця 2018: дата свята в Україні

Трійця 2018: дата свята в Україні Фото: Свято Трійці (pixabay.com/PhotoMIX-Company)

Трійця святкується на 50-й день після Воскресіння Христового

Якого числа Трійця 2018, чи буде цей день вихідним, і що потрібно знати про світле християнське свято - в матеріалі Styler.

Трійця 2018: коли відзначається

Дата Трійці є перехідною, тобто щорічно змінюється в залежності від настання Великодня. Свято відзначається через 50 днів після Воскресіння Христового. Таким чином, Трійця 2018 у православних християн припадає на неділю 27 травня.

У церковному календарі Трійця поступається за значимістю лише Великодню та Різдву. Це радісне і світле свято символізує Божественну триєдність - Отця, Сина і Святого Духа. За біблійними переказами, свято було призначено апостолами більше двох тисячоліть тому, коли на землю спустився Святий Дух. Також вважається, що саме в цей день Господь благословив апостолів на створення церкви.

Дата Трійці 2018 - 27 травняДата Трійці 2018 - 27 травня (фото: pixabay.com/congerdesign)

У народі Трійцю здавна називали Зеленою неділею. За прикметою, на свято весна остаточно поступається своїми правами літу, та починається справжнє тепло. На Зелену неділю оселі прикрашалися квітами і гілками рослин. Пізніше, коли церковні і народні традиції переплелися, прикрашати храми на Трійцю також почали квітучою зеленню, а символом свята стали гілочки берези.

Вихідні на Трійцю 2018

Християнське свято Трійці входить до числа державних в Україні. Через те, що Трійця 2018 відзначається в неділю 27 травня, вихідний переноситься на понеділок. Таким чином, неробочими днями для українців будуть три дні - з 26 травня по 28 травня включно.

Вихідні дні в травні 2018 (video.rbc.ua)