ua en ru

Трьох підозрюваних у підготовці теракту в Миколаєві взяли під варту

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом підозрюваним у скоєнні терористичних актів в Миколаєві.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом підозрюваним у скоєнні терористичних актів в Миколаєві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області.

"За клопотанням слідчого, погодженого з прокуратурою області, Центральний районний суд міста Миколаєва 15 вересня цього року обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом особам, які планували терористичний акт на залізничному мосту в місті Миколаєві", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура повідомляє, що 13 вересня в 1:45 в районі залізничного моста, що проходить над річкою Інгул поблизу півострова "Аляуди", співробітниками УСБУ в області затримали трьох осіб, які протягом доби вивчали час проходження поїздів через міст з метою подальшої підривної діяльності. Одним із затриманих виявився 36-річний громадянин РФ, двоє - місцеві жителі, 1977 та 1984 рр. н.

В ході огляду місця події, в тайниках виявлено та вилучено 17 детонаторів, 14 пристроїв різних модифікацій для ініціювання вибухів, 3 міни, тротилову шашку, 2 бикфордових шнура, пластид, механізм вибухового пристрою, що ініціює вибух шляхом виклику з мобільного телефону, пістолет з глушником і 41 патрон до нього.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 і ч. 1 ст. 263 КК України (готування до вчинення терористичного акту за попередньою змовою групою осіб, сприяння діяльності терористичної групи та участь в ній, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

Раніше у Миколаєві суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою 4 підозрюваним у скоєнні терористичних актів - підпалів автомобілів у місті Миколаєві з метою порушення громадської безпеки.