ua en ru

Трамп вимагав від глави Пентагону вбити Асада, - The Washington Post

Трамп вимагав від глави Пентагону вбити Асада, - The Washington Post Фото: Трамп і Мэттис (livejournal.com)

Джейсм Мэттис не став виконувати наказ Трампа

Після хімічної атаки в Сирії в квітні 2017 року, здійсненої військами президента країни Башара Асада, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вимагав від міністра оборони США Джеймса Меттіса вбити диктатора. Про це написав у своїй книзі "Страх: Трамп в Білому домі" редактор газети The Washington Post Боб Вудворд, уривки якої опубліковані на сайті видання.

Сама книга поки не вийшла з друку. Вудворд стверджує, що Трамп зажадав у глави Пентагону "прикінчити" Асада. Нібито Меттіс навіть погодився, але після розмови не став цього робити.

"Давай убий його! Давай, давай прикінчимо їх усіх", - сказав Трамп Меттісу по телефону після атаки, пише Вудворд в книзі.

Також він повідомляє, що Меттіс у спробі заспокоїти Трампа відповів, що підтримує президента. Але потім своєму старшому помічникові сказав "Ми не збираємося робити нічого такого. Ми будемо набагато більш виваженими", - заявив Меттіс.

Нагадаємо, 4 вересня президент США Дональд Трамп написав у своєму Twitter, що Іран і Росія здійснять "серйозну гуманітарну помилку" в Сирії, якщо допустять наступ урядових сил на Ідліб.

Пізніше в цей же день стало відомо, що російські військові літаки після 22-денної перерви відновили повітряні удари по останній утримуваній повстанцями провінції Ідліб.

Зазначимо, у квітні 2017 року США завдали ракетного удару по Сирії після повідомлень про застосування хімічної зброї в провінції Ідліб. Відповідальність за застосування бойових отруйних речовин Вашингтон поклав на владу Сирії.