ua en ru

Трамп сумнівається з приводу зустрічі з Кім Чен Ином, - NYT

Трамп сумнівається з приводу зустрічі з Кім Чен Ином, - NYT Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ин (колаж РБК-Україна)

Зустріч повинна відбутися між лідерами країн у червні цього року

Президент США Дональд Трамп сумнівається з приводу зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, яка повинна відбутися між лідерами країн у червні цього року. Про це повідомляє New York Times.

Зазначимо, що побоювання Трампа виникли після заяв Пхеньяну, в яких влада КНДР погрожує відмовитися від діалогу з США і Південною Кореєю. Північна Корея відмовилася від запланованих 16 травня переговорів з Сеулом.

Видання повідомляє, що дії КНДР викликали у Трампа "здивування і гнів". У четвер та п'ятницю через це він проводив інтенсивні консультації зі своїми радниками, а в ніч на суботу особисто зателефонував президенту Південної Кореї Мун Чже Іну для обговорення ризиків переговорів з КНДР. Зазначимо, що дзвінок Трамп зробив всього за кілька днів до особистого прибуття Мун Чже Іна в Вашингтон з візитом.

За даними The New York Times, в бесіді Трамп питав у південнокорейського колеги, чому публічні заяви Пхеньяну суперечать тим гарантіям, що Кім Чен Ин раніше особисто давав при зустрічі з Мун Чже Іном при їх зустрічі в кінці квітня.

Занепокоєння президента США може бути пов'язано з тим, що заплановані переговори з Кім Чен Ином набувають особливого значення після недавнього рішення Трампа вийти з ядерної угоди з Іраном.

Нагадаємо, Трамп і Мун Чже Ін обговорили загрози КНДР вийти з переговорів з денуклеаризації Корейського півострова.