ua en ru

Трамп пообіцяв оприлюднити всі документи щодо вбивства Кеннеді

Трамп пообіцяв оприлюднити всі документи щодо вбивства Кеннеді Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Глава США планує зробити це для того, щоб "покласти край теоріям змови"

Президент США Дональд Трамп пообіцяв оприлюднити всі документи щодо вбивства 35-го американського глави Джона Кеннеді. Про це Трамп повідомив у своєму Twitter.

"Після ретельного обговорення з генералом (главою апарату Білого дому Джоном) Келлі, ЦРУ й іншими відомствами, я оприлюдню всі документи по справі Кеннеді за винятком імен та адрес згаданих у них людей, які ще живі", - написав Трамп у мікроблозі.

За його словами, він робить це "з міркувань повного розкриття інформації та прозорості". Трамп також додав, що зробить це для того, щоб "покласти край теоріям змови".

Нагадаємо, Національний архів США 27 жовтня 2017 року оприлюднив практично 3 тис. документів про вбивство Кеннеді. У поясненні Національного архіву вказувалося, що Трамп на прохання виконавчих органів і відомств США вирішив тимчасово не публікувати частина документів із секретного архіву. Ці дані можуть завдати шкоди національній безпеці країни.

Того ж дня WikiLeaks заявила, що заплатить 100 тис. доларів за засекречені документи по Кеннеді. В організації відзначили, що документи мають містити в собі дані, що свідчать про "порушення закону, неефективність, адміністративну помилку".