ua en ru

Трагедія 2 травня в Одесі: суд дозволив відпустити затриманих під заставу

Трагедія 2 травня в Одесі: суд дозволив відпустити затриманих під заставу Фото: пожежа в Будинку профспілок в Одесі

Мова йде про п'ятьох проросійських активістів з групи Сергія Долженкова

Малиновський районний суд Одеси призначив грошову заставу фігурантам справи трагедії 2 травня 2014 року, які зараз перебувають у слідчому ізоляторі. Про це пише місцеве видання Думская.net.

Так, мова йде про п'ятьох проросійських активістів з групи Сергія Долженкова, яким інкримінують організацію і участь у масових заворушеннях у центрі міста.

"Владиславу Романюку Сергію Корчинському призначено заставу в розмірі 110 тисяч 240 гривень, росіяни Євген Мефедов і Максим Сакауов зможуть вийти на свободу, якщо внесуть по 260 тисяч 700 грн, а головний обвинувачений Сергій "Капітан Какао" Долженков покине ізолятор, якщо знайде десь 413 тисяч 400 грн", - зазначає видання.

Раніше експерти Міжнародної консультаційної групи (МКГ) заявили, що ураїнській владі не вдалося досягти суттєвого прогресу в розслідуванні трагічних подій в Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року, що спричинили за собою загибель 48 осіб.

Нагадаємо, 2 травня 2014 р. в Одесі сталися сутички між учасниками маршу "За єдність" та організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу. В результаті зіткнень почалися масові заворушення, які отримали суттєве поширення на Куликовому полі біля Будинку профспілок. В районі Грецької площі отримали вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 померло. Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 людини.