ua en ru

Toyota зупинить виробництво на заводах у Великобританії і Франції в цілому на 9 днів.

Автомобільний гігант - японська Toyota зупинить виробництво на заводах у Франції і Великобританії в цілому на 9 днів. Відповідну заяву зробили сьогодні представники компанії. Вони уточнили, що дане рішення викликане слабким попитом на автомобілі Toyota в Європі, який в компанії частково пов'язують з недавніми відкликаннями автомашин, передає Associated Press.

За словами представника автогіганта, виробництво на заводі у Франції буде припинено на чотири дні з 6 квітня ц.р. Що стосується Великобританії, то там конвеєр буде зупинений на двох заводах на п'ять днів в травні 2010 р. "Ми ухвалили рішення зупинити виробництво у Франції через проблеми, пов'язані з відкликанням автомобілів. У Великобританії зупинка виробництва є частиною раніше затвердженого плану, але також - із слабким попитом на автомашини в Європі", - уточнили в Toyota.

Нагадаємо, за останні місяці Toyota відкликала більше 8,5 млн автомобілів по всьому світу через технічні несправності. Скандальна історія почалася з відкликання 3,8 млн машин в жовтні 2009 р. у зв'язку із застряганням педалі газу в килимку. У лютому ц.р. японський автовиробник оголосив про відкликання більше 430 тис. автомобілів в Японії, США і Європі через проблеми з гальмівною системою, а також про відкликання 8 тис. пікапів Tacoma в США через проблеми з двигуном.