ua en ru

Toyota й інші японські автоконцерни організували спілку з просування електромобілів.

Toyota Motor і три інші провідні японські автовиробники оголосили про створення асоціації, яка займеться просуванням електромобілів. Засновниками нового бізнес-об'єднання стали автовиробники Toyota, Nissan Motor, Mitsubishi Motors і Fuji Heavy Industries, а також електроенергетична корпорація Tokyo Electric Power. Всього ж до асоціації увійшли близько 160 підприємств, зокрема зарубіжні і урядові організації, повідомляє Associated Press.
"Автовиробники змагаються в багатьох галузях, але індустрія в цілому потребує колективних зусиль, спрямованих на підвищення комфорту споживачів", - прокоментував створення асоціації операційний директор Nissan Тошиюки Шига.
Учасники об'єднання ставлять своїм завданням стандартизацію зарядних станцій для електромобілів і розповсюдження уніфікованої технології на іноземні ринки. В даний час впровадження електромобілів знаходиться на експериментальній стадії, а підзарядні станції значно розрізняються за технічними стандартами, включаючи напругу, що подається, тип сполучного пристрою і швидкість заряджання.