ua en ru

Товарообіг між Україною та Малайзією за 2 міс. 2010 р. збільшився на 23%.

Товарообіг між Україною та Малайзією за січень-лютий 2010 р. збільшився на 23%, повідомляє прес-служба Міністерства економіки України.

Зокрема міністр економіки України Василь Цушко зазначив, що Україна вітає нарощування поставок малайзійських товарів, але, у свою чергу, розраховує на те, що Малайзійська сторона сприятиме подальшому виходу продукції українського виробництва на внутрішні ринки в т.ч. збільшенню обсягів поставок продукції чорної металургії, хімічної продукції, зокрема добрив, продукції сільського господарства, включаючи зернові.
На думку В.Цушка, для активізації й поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Малайзією необхідно створити спільний Українсько-Малайзійський комітет з питань торгівлі, який би опікувався питаннями торгівлі, інвестицій, співпраці у металургійній, машинобудівній, хімічній, аграрній, космічній, військово-технічній галузях тощо.
У свою чергу, посол Малайзії в Україні Дато Абдулла Сані бін Омар поінформував Україну про візит міністра плантаційного господарства та сировинних ресурсів Малайзії Сри Бернарда Домпока до України у квітні 2010 р. та запросив В.Цушка відвідати Малайзію з робочим візитом.