ua en ru

Товарообіг між Україною і Грузією у найближчі 3-4 роки може зрости в 3,5 рази - до 2 млрд дол., - посол Грузії.

Товарообіг між Україною і Грузією в найближчі 3-4 роки може вирости в 2,5-3,5 рази - до 1,5-2 млрд дол. Про це повідомив в ході конференції "Залучення капіталу на європейський фондових біржах" надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Г.Катамадзе, товарообіг між двома країнами нестримно зростав протягом останніх 5 років. Так, якщо в 2004 р. він складав 157 млн дол., то в 2005 р. виріс до 257 млн дол. У 2008 р. торговий обіг виріс до 1 млрд дол., проте в 2009 р. через світову фінансову кризу скоротився до 600 млн дол.
Як наголосив посол, Україна і Грузія успішно працюють в режимі вільної торгівлі, що усуває бюрократичні перешкоди. Сприяє взаємній торгівлі і інвестиціям, за словами Г.Катамадзе, угода про взаємний захист інвестицій і про уникнення подвійного оподаткування.
"Ми готові робити все можливе, що б зберегти з українськими партнерами нормальні торгові стосунки. Ми вирівняли ставки акцизного збору для українських і місцевих тютюнових компаній, не дивлячись на те, що це було проти інтересів грузинських виробників", - відзначив посол.