ua en ru

Товарообіг між Україною і ЄС за 2012 р. перевищить 30 млрд дол., - Калєтнік

Товарообіг між Україною і ЄС за 2012 р. перевищить 30 млрд дол. Про це заявив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік в ході зустрічі головних митників ЄС і СНД, передає кореспондент РБК-Україна.

"Товарообіг України з ЄС постійно зростає, за 2012 р. його обсяг буде більше 30 млрд дол. Підписання угоди про ЗВТ з ЄС буде сприяти збільшенню товарообігу Україна і ЄС... Сьогодні митниця України динамічно реформується відповідно до міжнародних, в першу чергу, європейських норм", - заявив він.

Калєтнік підкреслив, що Україна сподівається на розгляд Європарламентом законодавчої ініціативи Європейської комісії про внесення змін до Шенгенського кодексу кордонів: "Це дозволить у перспективі здійснювати спільний митний контроль в пунктах пропуску на українській стороні. Важливою у цьому питанні є технічна допомога ЄС. Митниця готова до реалізації семи загальних інфраструктурних проектів на суму майже 23 млн євро".

Нагадаємо, товарообіг України і ЄС в 2011 р. виріс на 36% - до 44 млрд дол, і склав трохи менше 30% від загального обсягу товарообігу України.

Читайте також: Товарообіг між Україною і ЄС може скласти 60% від загального обсягу зовнішньої торгівлі України, - АП