ua en ru

Торги на "Українській біржі" завершилися зниженням індексу на 2%

Торги на "Українській біржі" завершилися зниженням індексу на 2% - до 806,29 пунктів. Обсяг торгів склав 41,298 млн грн, з них на фондовому ринку - 21,508 млн грн.

"Сесія на європейських майданчиках сьогодні проходила на негативній території. Американські біржі стартували без єдиної динаміки поблизу рівнів закриття четверга. У фокусі гравців дані по ВВП США. З урахуванням змін методики розрахунку показника, зростання американської економіки в 1-м кварталі склав 2,5% кв/кв. Приріст ВВП виявився помітно нижче очікувань аналітиків, які прогнозували значення на рівні 3,0% кв/кв, тим не менш виходити з паперів або відкривати короткі позиції при настільки істотне зростання найбільшої світової економіки інвестори також не поспішали.

Вже ближче до закриття українських торгів вийшли дані із споживчої довіри в штатах, показник також не дотягнув до прогнозів, продемонструвавши більш істотне зниження", - зазначила аналітик ІК "Альтана Капітал" Яна Лаврик, нагадавши, що наступний тиждень стане короткою для українського фондового ринку - з середи ринки будуть закриті у зв'язку з травневими святами.