ua en ru

Тимошенко просить колонію домовитися з "Батьківщиною" про перерахування їй зарплати, - ДПтСУ

Засуджена екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко просить Качанівську виправну колонію №54 домовитися з ВО "Батьківщина" про перерахування їй зарплати.

Засуджена екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко просить Качанівську виправну колонію №54 домовитися з ВО "Батьківщина" про перерахування їй зарплати. Про це вона повідомила в своїй заяві до керівництва Качанівської виправної колонії (№ 54), передає прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ).

Як зазначають у ДПтС, Тимошенко заявляє, що відбуваючи покарання у Качанівській виправній колонії "вона працює".

"З першого дня мого перебування у Качанівській виправній колонії (№ 54) я працювала та працюю на офіційній посаді голови політичної партії "Батьківщина", - цитують Тимошенко пенітенціарії.

У зв'язку цим, як зазначають у ДПтСУ, екс-прем'єр хоче, аби керівництво колонії уклало угоду з партією "Батьківщина" для подальшого перераховування грошей, а саме "частину моєї заробітної плати на рахунок, яким зможуть користуватися встановлені законом особи під час мого ув'язнення", - йдеться у заяві Тимошенко.

Однак керівник Качанівської виправної колонії (№ 54) Ігор Колпащіков виключає можливість подібного працевлаштування Тимошенко.

"Та, на жаль, закон цього не дозволить зробити. Оскільки працювати наші засуджені можуть лише на тих потужностях, які або наявні у розпорядженні пенітенціарного закладу, або визначені нами. Це, як правило, підприємства та різноманітні майстерні, на яких ми зобов'язані забезпечити охорону та ізоляцію. Тому, якщо навіть і йти за дивною логікою засудженої Тимошенко, яким чином ми маємо ізолювати партію "Батьківщина"?", - запитав Колпащіков.