ua en ru

Тимошенко заперечує свою причетність до вбивства Щербаня

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заперечує свою причетність до вбивства політика і бізнесмена 90-х років Євгена Щербаня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Безглузда прив'язка мене до справи Щербаня - це абсурд", - зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, 5 квітня Генеральна прокуратура України (ГПУ) відновила слідство у справі щодо Євгена Щербаня. Пізніше ГПУ повідомила, що є свідчення того, що екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко замовив вбивства Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана в інтересах ЄЕСУ і Юлії Тимошенко. В свою чергу генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляв, що Тимошенко по справі щодо вбивства політика і бізнесмена 90-х років Євгена Щербаня не проходить як підозрювана, але при необхідності буде допитана в якості свідка.

На початку квітня ц. р. заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін повідомив, що має докази причетності Тимошенко і Лазаренка до замовного вбивства Щербаня. За словами Кузьміна, гроші, які отримали кілери за вбивство Щербаня, надійшли з рахунків фірм, що належать Тимошенко і Лазаренко. Він підкреслив, що американська прокуратура підтвердила документально, що Лазаренко діяв не один, а з українськими повстанцями, в тому числі з Тимошенко.

Зазначимо, депутат Верховної Ради Щербань був убитий разом зі своєю дружиною в 1996 р. в аеропорту Донецька.