ua en ru

Тимошенко оголосила голодування з вимогою підписання УА з ЄС

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко оголосила голодування з вимогою підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це йдеться в листі Тимошенко, оприлюдненому сьогодні її адвокатом Сергієм Власенком під час мітингу на Європейській площі, передає корреспондет РБК-Україна.

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (на фото) оголосила голодування з вимогою підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це йдеться в листі Тимошенко, оприлюдненому сьогодні її адвокатом Сергієм Власенком під час мітингу на Європейській площі, передає корреспондет РБК-Україна.

"На знак єдності і солідарності з усіма, хто зараз бореться на всіх Євромайданах в Україні і в світі, я оголошую безстрокове голодування з вимогою до Януковича підписати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС", - йдеться у листі Тимошенко.

Згідно з повідомленням Власенко, Тимошенко закликала: "Якщо 29 листопада Янукович не підпише угоду - зметіть його з обличчя України мирним і конструктивним політичним шляхом". Також він додав, що сьогодні Тимошенко повністю ізолювали і не дозволили зустрітися з донькою і Яценюком.

У той же час, Олександр Турчинов закликав киян підтримати Майдан їжею та одягом. "Друзі, потрібна підтримка, теплий одяг, їжу, хто може - допоможіть", - зазначив Турчинов. Він також попросив чергувати на майдані цілу ніч, а завтра в 9 ранку знову піти пікетувати Кабмін.

У свою чергу, Арсеній Яценюк зазначив, що ще залишилися шанси на підписання САс ЄС. Прочитавши в Інтернеті звернення Президента, він повідомив, що Януковичу не вистачило мужності визнати свою помилку і відправити уряд у відставку тому, "Українська опозиція і народ ставить вимогу перед Януковичем підписати угоду, але виконувати цю угоду буде новий Президент, новий уряд і новий парламент", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, що народні депутати від опозиції, які входять в парламентську робочу групу, яка займається підготовкою законопроекту щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко зареєстрували у Верховній Раді України законопроект № 3693 "Про внесення змін у деякі закони України щодо перерви у відбуванні покарання".