Tesla Motors відкликає 29 тис. зарядних пристроїв для своїх електромобілів

Американський виробник електромобілів відкликає 29 тис. зарядних пристроїв для своїх машин.

Американський виробник електромобілів Tesla Motors відкликає 29 тис. зарядних пристроїв для своїх машин з причини поміченого дефекту, що веде до перегріву пристроїв, що може послужити причиною пожежі, передає CNN.

Повідомляється, що компанія надасть власникам своїх електромобілів нові зарядні пристрої.

Tesla повідомила про кілько пожеж, що сталися через перегрів зарядних пристроїв, у тому числі пожежа в гаражі в м. Ірвін, Калифония у листопаді 2013 р. Компанія, проте, заперечує, що зарядний пристрій є пожежонебезпечним саме по собі. "Число інцидентів незначно, і на даний момент конструкція зарядного пристрою або проводка у ньому стали причиною відмови декількох зарядних пристроїв, - йдеться в офіційній заяві Tesla. - Добровільний відгук пристроїв є запобіжним заходом".

Tesla вже розробила новий тип зарядного пристрою, представленні у грудні 2013 р. "Ми вважаємо, тепер проблема вичерпана, - йдеться у тій же заяві Tesla. - Ми розробили новий настінний адаптер з тепловим запобіжником".

Останнім часом Tesla знаходиться в центрі уваги у зв'язку з проблемою безпеки своїх пристроїв через кількох пожеж, що сталися в декількох електромобілях після дорожньо-транспортних пригод за їх участю, в двох з таких ДТП електромобіль переїхав металевий об'єкт.

Крім усього вищезгаданого, седан Tesla Model S отримав вищі оцінки в результаті проведених урядом краш-тестів.

Tesla Motors, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 р. З 2008 р. постачає на ринок спортивну машину Tesla Roadster. У 2012 р. компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в м. Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше 2 тис. чоловік.