ua en ru

Терористи вбили вчора на Донбасі в цілому 11 українських військових, - МЗС України

Проросійські терористи вбили вчора, 24 червня 2014 р., на Донбасі в цілому 11 українських військових.

Проросійські терористи вбили вчора, 24 червня 2014 р., на Донбасі в цілому 11 українських військових. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, які оприлюднила прес-служба відомства.

В заяві зазначається, що попри зусилля України з реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка, незаконні збройні формування, що підтримуються російською стороною,продовжують вбивати українських громадян.

"Вчора ввечері під Слов'янському пострілом з ПЗРК був збитий вертоліт Мі-8, внаслідок чого загинуло 9 українських військовослужбовців. Протягом дня в результаті обстрілу терористами блокпосту ВСУ загинуло ще 2 і поранено 4 військовослужбовців. Загалом з 20 червня відбулося понад 40 інцидентів із застосуванням зброї з боку терористів", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що це в черговий раз підтверджує, що проросійським екстремістам не потрібен мир.

"Цинізм російських бандитів поширюється навіть на дітей. 24 червня бойовики в черговий раз завадили евакуації 35 дітей з обмеженими можливостями Краматорського дитячого будинку "Антошка" в Харківській області. Лише завдяки втручанню персоналу дитбудинку, терористам не дали вивезти насильно дітей в Ростовську область Росії", - йдеться в повідомленні МЗС.

Як зазначає українське зовнішньополітичне відомство, ці випадки свідчать про те, що незважаючи на декларативні заяви Російської Федерації, проросійські терористи відчувають безкарність і заохочення.