ua en ru

Терористи обезголовили громадянина Німеччини на Філіппінах

Терористи обезголовили громадянина Німеччини на Філіппінах Фото: бойовики "Абу-Сайяф"

Страта була вчинена після закінчення терміну ультиматуму, пред'явленого терористами

Філіппінське терористичне угрупування "Абу-Сайяф" (у 2014 році лідер угруповання присягнув на вірність терористичній організації "Ісламська держава") опублікувало відеозапис, на якому бойовики обезглавлюють громадянина Німеччини Юргена Густава Кантнера. Про це повідомляє філіппінське видання The Philippin Star.

Відзначається, що страта була проведена після закінчення терміну ультиматуму, пред'явленого терористами.

altФото: Юрген Густав Кантнер у полоні бойовиків

Так, громадянин ФРН був захоплений терористами в листопаді 2016 року. За його звільнення терористи зажадали 30 млн філіппінських песо (близько 600 тисяч доларів). Терористи попередили, що бранця обезголовлять, якщо викуп не буде доставлений 26 лютого до 15:00.

Повідомляється, що армія Філіппін завдала ряд авіаударів по можливих місцях знаходження бойовиків на архіпелазі Сулу напередодні закінчення терміну ультиматуму. Крім того, військові почали військову операцію з пошуку Кантнера.

При цьому Associated Press відзначає, що на відеозаписі Кантнер сидить на землі і каже: "Зараз він мене вб'є". Після цього бойовик в масці обезголовлює його ножем.

Разом з тим філіппінські військові заявили, що не зможуть підтвердити смерть громадянина Німеччини, поки не знайдуть його останки. У Міністерстві закордонних справ ФРН заявили, що в даний час оцінюють справжність відео. Представник відомства Мартін Шефер також відмовився повідомити подробиці про ймовірні переговори влади Німеччини з терористами.

Відзначимо, що 11 січня терористичне угрупування "Абу Сайяф" вже публікувало відео з захопленим німцем. На відео чоловік стояв на краю свіжовикопаної могили. Бойовики, що стояли поруч з ним, вимагали від німецького уряду виплати викупу.

У 2008 році мандрівник Юрген Кантнер вже ставав заручником. Тоді він був захоплений сомалійськими піратами, проте пізніше він був звільнений.

Нагадаємо, влітку минулого року бойовики угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) обезголовили чотирьох відомих в Сирії футболістів.