ua en ru

У Тернополі невідомі до смерті побили громадського активіста

У Тернополі невідомі до смерті побили громадського активіста Фото: поліція розглядає кілька версій злочину

Депутат Кременецької міської ради помер в реанімаційному відділенні лікарні від отриманих ран

Вчора, 26 травня близько 23 години двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження 48-річному жителю міста Кременець (Тернопільська область). Згодом потерпілий помер у реанімаційному відділенні лікарні. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

"Чоловіка побили на території дачної ділянки, де він займався підприємницькою діяльністю. Попередній діагноз – "забійні рани голови, черепно-мозкова травма, політравма грудей". Тіло направлено на розтин", - йдеться в повідомленні.


За даними поліції, загиблий – Віталій Ващенко, громадський активіст, член ГО "Народна рада", депутат Кременецької міської ради.

Поліція розглядає, в першу чергу, громадську і політичну діяльність потерпілого. Проте версію про пограбування правоохоронці теж не відкидають, але це малоймовірно, оскільки при цьому залишилися цінні речі та кошти.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 1 ст. 121 КК) розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, 24 травня в центрі Запоріжжя троє невідомих у масках напали на журналіста "Громадського ТБ" Анатолія Остапенка та побили його.