ua en ru

Теракти у Франції: країни Європи посилюють заходи безпеки

Теракти у Франції: країни Європи посилюють заходи безпеки Фото: французькі військові

Бельгія і Швейцарія та Італія посилила контроль на кордоні з Францією

Більшість європейський країн посилили заходи безпеки вв зв'язку з подіями напередодні терактами в Парижі. Про це пише Deutsche Welle.

Франція в суботу, 14 листопада, оголосила про посилення заходів безпеки в своїх представництвах, школах і культурних центрах за кордоном у зв'язку з подіями напередодні терактами в Парижі.

Додаткові заходи щодо забезпечення безпеки приймають і інші європейські країни.

"Зараз ми збільшуємо присутність поліції на всій території Великобританії", - заявив представник лондонської поліції Марк Роулі.

Бельгія і Швейцарія посилила контроль на кордоні з Францією. У Швеції, Іспанії та Німеччині збираються екстрені засідання з питань безпеки. Італія оголосила про посилення заходів безпеки до другого рівня, який передбачає використання армії.

В Україні за розпорядженням президента Петра Порошенка Нацгвардія буде працювати в посиленому режимі як мінімум два тижні.

У ніч на 14 листопада, в Парижі теракти сталися майже одночасно в шести різних точках міста. ЗМІ повідомляють про 150 загиблих. Прокуратура Парижа підтверджує загибель 128 осіб при терактах.

За даними французької поліції вісім учасників скоєних у Парижі терористичних атак знищені.

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що бойовики "Ісламського держави" (ІДІЛ) причетні до терактів в Парижі.