ua en ru

Теракти в Парижі: у Бельгії затримали ще двох підозрюваних

Теракти в Парижі: у Бельгії затримали ще двох підозрюваних Фото: бельгійські силовики затримали ще 2 можливих пособників вчинення терактів в Парижі

Одну з підозрюваних у сприянні вчиненню терактів в Парижі відпустили

Бельгійські правоохоронці 11 січня затримали під час проведення рейду в Брюсселі двох підозрюваних у сприянні вчиненню терактів в Парижі (Франція). Про це в четвер повідомили в бельгійській прокуратурі, передає Deutsche Welle.

Зокрема, одного з затриманих звинувачують у членстві в терористичному угрупованні та підробці документів. Затриманому Фаріду К. закидають не лише виготовлення, а й використання підроблених документів.

Поліція затримала також жінку Меріем Е.Б. за звинуваченням у підробці документів.

"Їх підозрюють у наданні (терористу, - ред.) Халіду аль-Бакрауї підроблених документів, які згодом були використані під час підготовки нападів у Парижі", - розповів речник бельгійської прокуратури.

Підкреслюється, що підозрювану жінку відпустили за умови дотримання нею певних вимог.

Зазначимо, що Халі аль-Бакрауї був одним з терористів, яких вважають відповідальними за скоєння кривавих терактів у Парижі в листопаді 2015 року та в Брюсселі в березні 2016 року.

Нагадаємо, влітку 2016 року австрійська прокуратура повідомила про екстрадицію до Франції двох ймовірних спільників екстремістів, які вчинили 13 листопада 2015 року в Парижі серію вибухів і збройних нападів, які забрали життя 130 осіб.