ua en ru

Теракти в Каталонії: суд залишив під вартою двох підозрюваних

Теракти в Каталонії: суд залишив під вартою двох підозрюваних Фото: поліція Барселони (instagram.com barcelona_GUB)

Один з підозрюваних звільнений, йому при заборонений виїзд з країни

У вівторок, 22 серпня, Національний вищий суд Іспанії ухвалив рішення залишити під вартою двох підозрюваних у справі про теракти в Каталонії. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що йдеться про 21-річного іспанською громадянина Мухаммеда Хулі Шемляла і 27-річного марокканця Дриісса Укабіра. Першого звинувачують у виготовленні вибухових пристроїв в кустарних умовах. Другого поліція підозрює в тому, що він взяв в оренду білий фургон, який згодом використовувався для наїзду на людей на пішохідній вулиці Рамбла в центрі Барселони.

Третій підозрюваний - Мухаммед Ааля, є громадянином Марокко і власником автомобіля Audi, який був використаний при спробі теракту в Камбрільсі. Він був звільнений з-під варти за умови, що він буде регулярно відмічатися в поліції. Також йому заборонили залишати Іспанію.

Як повідомляє видання, розслідування щодо Ааля формально не завершено, але у суду поки що недостатньо доказів, щоб встановити його причетність до атаки.

У свою чергу, марокканець Сальх аль-Кариб, який є господарем телефонного переговорного пункту в місті Ріполі, на період подальшого розслідування буде залишатися в камері попереднього ув'язнення, термін його затримання продовжено на 72 години. За даними слідства, саме в Ріполі діяв терористичний осередок, що стояв за нападами.

Нагадаємо, терористи в Каталонії готувалися до ще більш масштабних атак.