ua en ru

Теракти в Іраку: Більше 20 загиблих

В Іраку в результаті вибуху під час похоронної церемонії загинула щонайменше 21 людина.

В Іраку в результаті вибуху під час похоронної церемонії загинула щонайменше 21 людина, передає Reuters з посиланням на сили безпеки і медичні джерела.

Теракт стався в м. Бартелла в 25 км на схід від м. Мосул. на похоронах шабака (шабаки - одна з національно-релігійних меншин Іраку). Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за подію.

В результаті нападів в інших районах Іраку загинули ще 5 осіб.

Нагадаємо, 12 вересня у столиці Іраку Багдаді в результаті теракту біля шиїтської мечеті загинули 33 людини. Кількість постраждалих становить 55 осіб. Вибух стався в окрузі Касра незабаром після закінчення вечірньої молитви - терористи підірвали замінований автомобіль.

На початку місяця у столиці Іраку в результаті серії вибухів і стрілянини загинули щонайменше 33 людини. Декілька замінованих автомобілів вибухнули в Багдаді з інтервалом в декілька хвилин. Одін з вибухів прогримів в східному районі біля ресторанів. В результаті загинули 7 і було поранено 28 осіб. 6 осіб загинули при вибуху в комерційному районі Каррадах, ще 14 отримали поранення. У західній частині міста замінований автомобіль вибухнув біля поліцейської ділянки. Жертвами стали 6 осіб, поранені 14.

Крім того бойовиків зробили декілька озброєних нападів. Зокрема, в південній частині Багдада озброєні люди увірвалися в будинок учасника суннітського ополчення і убили його і всіх членів його сім'ї.

З початку 2013 р. в Іраку в результаті терористичних атак загинули близько 5 тис. осіб. За даними місії Організації Об'єднаних Націй в Іраку, протягом серпня 2013 р. в країні загинули 807 осіб. Ця цифра включає в себе співробітників сил безпеки, але не враховує убитих бойовиків. Найбільше число жертв було у Багдаді - 317 загиблих. У липні 2013 р., за даними ООН, було вбито 1 тис. 57 осіб.