ua en ru

Теракт в Туреччині: подробиці, фото, відео вибухів в Анкарі

Теракт в Туреччині: подробиці, фото, відео вибухів в Анкарі Фото: вибух в Анкарі

В результаті події загинули 28 людей, та ще 61 постраждали

Теракт у Туреччині стався вчора ввечері, 17 лютого, в центральній часті Анкари. Повідомлялося, що вибух стався поряд з урядовими будівлями. Вибуховий пристрій, закладений в автомобіль, спрацював в той момент, коли повз проїжджали військові автобуси. За інформацією Генштабу Туреччини, вони і були метою терористів.


В результаті вибуху загинули 28 осіб

Вибух в Анкарі був кваліфікований владою як теракт. Згідно з останньою інформацією, теракт у Туреччині забрав життя 28 людей, ще 61 постраждали.

У зв'язку з подією прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу скасував запланований візит до Брюсселя, де він повинен був зустрітися з міністрами закордонних справ.

Українців серед постраждалих і загиблих немає

Пізніше стало відомо про те, що громадяни України в результаті теракту в Туреччині не постраждали.

"За отриманою від губернаторства Анкари інформацією, громадян України серед загиблих і поранених немає. У разі надходження додаткової інформації оперативно повідомимо", - сказано в повідомленні Департамент консульської служби МЗС України в Facebook.

У свою чергу, глава МЗС України Павло Клімкін висловив співчуття Туреччини.

"Вражений терористичною атакою в #Анкарі. Я висловлюю найщиріші співчуття і побажання якнайшвидшого одужання", - написав міністр у своєму Twitter.

Ердоган прокоментував теракт в Анкарі

"Ми гнівно засуджуємо підлий теракт в Анкарі. Ми не звернемо зі шляху боротьби з тероризмом і будемо продовжувати її як в Туреччині, так і за її межами. Жертви, які ми несемо, переповнюють чашу нашого терпіння", - говориться в письмовій заяві президента Туреччини.