ua en ru

Теракт в Стокгольмі: затриманий виходець з Узбекистану визнав провину

Теракт в Стокгольмі: затриманий виходець з Узбекистану визнав провину Фото: теракт у Стокгольмі

Ймовірний виконавець теракту в Стокгольмі зізнався у злочині

Підозрюваний у виконанні теракту в Стокгольмі 7 квітня 2017 року виходець з Узбекистану визнав свою провину, передає ВВС з посиланням на адвоката затриманого.

Повідомляється, що 39-річний виходець з Узбекистану зізнався у скоєнні теракту в Стокгольмі, в результаті якого загинули чотири людини і ще 15 отримали поранення. Поліцейські не повідомляють його ім'я, однак підтверджують, що раніше він вже потрапляв у поле зору місцевих правоохоронних органів, а влітку минулого року отримав відмову у наданні дозволу на проживання у Швеції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Швеції назвали ім'я виконавця теракту в Стокгольмі. За даними ЗМІ, напад у столиці країни здійснив виходець з Узбекистану Рахмат Акілов. У лютому цього року його оголосили в розшук у зв'язку з тим, що він переховувався від депортації.

Теракт в Стокгольмі стався в минулу п'ятницю. Викрадена вантажівка пивоварної компанії Spendrups скоїла наїзд на людей на вулиці Дроттнінггатан в центрі столиці Швеції, проїхавши близько 500 метрів.