ua en ru

Теракт в Стокгольмі: у поліції впевнені, що затримали виконавця злочину

Теракт в Стокгольмі: у поліції впевнені, що затримали виконавця злочину Фото: підозрюваного у теракті в Стокгольмі

На думку поліції саме затриманий керував вантажівкою під час теракту в Стокгольмі

Голова національної поліції Швеції Дан Еліассон заявив сьогодні, що правоохоронці впевнені, що затримали виконавця терористичного акту в Стокгольмі. Про це повідомляє DW.

"Я впевнений, що ми затримали виконавця. Тепер прокурору належить довести це в суді", - заявив Еліассон.

Згідно з інформацією поліції, після інциденту в столиці Швеції затримали 39-річного вихідця з Узбекистану Рахмата Акілова, якого підозрюють у тому, що саме він керував вантажівкою в день теракту.

Етнічний узбек поділяв ідеї, пропаговані ІДІЛ за твердженням правоохоронців. Він подав запит на отримання притулку ще в 2014 році, однак у червні 2016 року Державне міграційне управління Швеції винесло негативний вердикт і прийняло рішення про його депортацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що теракт в Стокгольмі стався в минулу п'ятницю, 7 квітня. Викрадений вантажівка пивоварної компанії Spendrups скоїв наїзд на людей на вулиці Дроттнінггатан в центрі столиці Швеції, проїхавши близько 500 метрів. Місцеві правоохоронці затримали трьох осіб за підозрою в причетності до теракту, в тому числі передбачуваного виконавця - 39-річного вихідця з Узбекистану.