ua en ru

Теракт у Стамбулі влаштував уродженець Узбекистану

Теракт у Стамбулі влаштував уродженець Узбекистану Фото: узбекистанця Абдулгадіра Машаріпова підозрюють у скоєнні теракту в Стамбулі

Турецька поліція встановила, що терорист поїхав з нічного клубу на таксі

Турецька поліція з'ясувала, що чоловік, який влаштував теракт в новорічну ніч в Стамбулі, розстрілявши відвідувачів нічного клубу, є уродженцем Узбекистану. Про це повідомило видання Daily Sabah.

Встановлено, що стрілянину в нічному клубі в центрі Стамбула в ніч на 1 січня влаштував Абдулгадір Машаріпов на прізвисько Абу Мухаммед Хорасан, 1988 року народження, який прибув у Стамбул з Коньї (Туреччина), знає турецьку, арабську та російську мови.

Відповідно до встановленої поліцією картини події, Машаріпов увійшов у нічний клуб і випустив у його відвідувачів 180 куль, після чого пішов на кухню, де за 13 хвилин переодягнувся і зумів непоміченим залишити будівлю разом з панікуючими людьми.

Потім терорист зловив таксі, доїхав до сусіднього району, де вийшов з машини, заявивши водієві, що у нього немає грошей.

Як з'ясувала поліція, 500 лір він забув у куртці, яку залишив на кухні нічного клубу.

Саме завдяки таксистові вдалося з'ясувати особу терориста.

За камерою зовнішнього спостереження відстежили шлях Машаріпова від нічного клубу до машини, а потім поліція знайшла водія таксі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що теракт у нічному клубі Reіna в Стамбулі (Туреччина), у результаті якого в ніч на 1 січня загинули 39 людей, міг скоїти громадянин Киргизії або Узбекистану.