ua en ru

Теракт у Стамбулі: нападник на нічний клуб випустив понад 180 куль

Теракт у Стамбулі: нападник на нічний клуб випустив понад 180 куль Фото: нове фото підозрюваного в нападі в Стамбулі

Терорист, імовірно, пройшов військову підготовку

Терорист, який у новорічну ніч застрелив 39 осіб у стамбульському нічному клубі Reina, випустив понад 180 куль. Про це з посиланням на турецьке видання Hürriyet Daily News повідомляє DW.

Зазначено, що нападник, ймовірно, пройшов військову підготовку. Як розповідають свідки трагічної події, у клубі терорист цілив у голови людей, які лежали на підлозі. Залишивши клуб, він узяв таксі, а виходячи з машини, заявив таксисту, що не має грошей, щоб заплатити за поїздку. Повідомляється, що до району, де розташований клуб Reina, нападник теж приїхав на таксі.

Тим часом турецькі правоохоронці оприлюднили нове фото підозрюваного, пошуки якого досі тривають. А віце-голова турецького уряду наголосив, що незважаючи на теракт у Стамбулі, Туреччина продовжить наступ на бойовиків "Ісламської держави" у Сирії.

Нагадаємо, у новорічну ніч озброєний автоматом Калашникова чоловік скоїв напад на нічний клуб у стамбульському районі Ортакей. Невідомий застрелив охоронця закладу, увірвався в приміщення і відкрив вогонь по відвідувачах. У клубі на момент події перебувало близько 700 осіб. У результаті теракту в Туреччині загалом загинуло 39 людей, 16 із них - іноземці, ще 69 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.