ua en ru

Теракт в Орландо: опублікована розшифровка розмови стрілка з 911

Теракт в Орландо: опублікована розшифровка розмови стрілка з 911 Фото: теракт у Орландо

Він дзвонив у службу 911 під час нападу на клуб Pulse

Американське Федеральне бюро розслідувань (ФБР) опублікувало розшифровку розмови Омара Матина, який відкрив стрілянину в нічному клубі Орландо (США), зі службою 911, на номер якої він дзвонив під час нападу. Про це повідомляє Reuters.


Із запису випливає, що перший раз Матін подзвонив в службу 911 в 2:35 ранку за місцевим часом, перебуваючи всередині клубу Pulsе. Дзвінок тривав приблизно 50 секунд. Під час розмови він заявив, що знаходиться в Орландо і почав стріляти.

Як зазначається, після уточнюючого питання його співрозмовника про те, де саме в Орландо він знаходиться, Матін поклав трубку.

Під час дзвінка він зазначив, що "клянеться у вірності", однак кому саме - в розшифровці ФБР не наводиться.

Після цього Матін дзвонив в службу 911 ще три рази, дзвінки тривали 9 хвилин, 16 хвилин і 3 хвилини відповідно. Останній раз він подзвонив в 3:24 за місцевим часом.

Стрілець також повідомив, що зовні клубу стоїть машина з вибухівкою, яку він збирається використовувати у випадку, якщо заручники в клубі "спробують зробити щось дурне". Пізніше він сказав, що у нього також є жилет, подібний тим, які були використані у Франції.

Матін також пригрозив атаками подібного типу, які, за його словами, мають відбутися в найближчі дні. Після цього він повісив трубку і служба 911 більше не змогла з ним зв'язатися.

Нагадаємо, що стрілянина в Орландо (США, штат Флорида) сталася в неділю, 12 червня, близько 02:00 за місцевим часом. Повідомляється, що озброєний чоловік увірвався в нічний гей-клуб Pulse і почав стріляти в людей і в стелю. В результаті стрілянини в Орландо загинули 50 осіб, а ще 53 постраждали.