ua en ru

Теракт в Нью-Йорку: обвинувачений перед вибухом звертався до Трампа в Facebook

Теракт в Нью-Йорку: обвинувачений перед вибухом звертався до Трампа в Facebook Фото: підозрюваний у скоєнні теракту в Нью-Йорку (twitter.com/nypost)

Теракт в Нью-Йорку стався 11 грудня 2017 року на вокзалі Port Authority

Обвинувачений в організації теракту на автовокзалі в районі Манхеттена в Нью-Йорку Акайд Улла незадовго до скоєння теракту написав пост в Facebook з зверненням до президента США Дональду Трампу. Про це заявили федеральні прокурори, передає Associated Press.

Повідомляється, що пост був написаний 11 грудня 2017 року. За словами обвинувачів, там говорилося: "Трамп, ти не зміг захистити свою націю".

Нагадаємо, теракт в Нью-Йорку стався 11 грудня 2017 року на вокзалі Port Authority. За даними ЗМІ, вибуховий пристрій привели в дію в підземному переході до терміналу вокзалу. У результаті теракту постраждали чотири людини. За даними слідства, теракт в Нью-Йорку намагався вчинити смертник, проте вибуховий пристрій або спрацював не повністю, або раніше запланованого часу.

У справі про теракт в Нью-Йорку підозрюваному висунули звинувачення в організації терористичного акту і злочинному володінні зброєю.