ua en ru

Теракт у Ніцці: 121 особа залишається в лікарнях, 26 у реанімації

Теракт у Ніцці: 121 особа залишається в лікарнях, 26 у реанімації Фото: місце кривавого теракту

Загалом медичну допомогу за останні дні було надано 303 постраждалим

Після теракту в Ніцці 14 липня, який забрав життя 84 осіб, понад 100 осіб залишаються досі в лікарнях Лазурного берега Франції. Такі дані оприлюднило Міністерство соціальних справ і охорони здоров'я республіки 16 липня, передає ТАСС.

Зазначено, що в цілому медичну допомогу за останні дні було надано 303 постраждалим у результаті теракту на Англійській набережній Ніцци. Крім міських клінік, пацієнтів прийняли у себе лікарні сусідніх міст: Антіб, Кань-сюр-Мер, Канн, Грасс, Сен-Лоран-дю-Вар.

"121 особа залишаються госпіталізованими, серед них 30 дітей у лікарні Ленваль. 26 людей, як і раніше, в реанімації, включаючи п'ятьох дітей", - йдеться у зведенні МОЗ країни.


Повідомляється, що всі лікарні Лазурного берега, як і раніше, працюють у надзвичайному режимі, нагадали в міністерстві. Крім допомоги людям, які отримали фізичні каліцтва, медики також надають усім нужденним психологічну підтримку.

"Усі, кому потрібна медико-психологічна допомога - в Ніцці або де-небудь ще у Франції - можуть отримати таку підтримку, зв'язавшись із центральною диспетчерською швидкою допомогою по телефону 15", - поінформували в МОЗ.

Нагадаємо, увечері 14 липня вантажівка на повній швидкості в'їхала в натовп на Англійській набережній у Ніцці, де в той момент перебували тисячі людей, які розходилися після святкового феєрверку з нагоди Національного свята Франції. Згідно з останніми даними, загинуло 84 людини. Влада Франції оголосила триденну загальнонаціональну жалобу в пам'ять про жертви теракту в Ніцці.