ua en ru

Теракт в метро Санкт-Петербурга: затримано 8 підозрюваних

Теракт в метро Санкт-Петербурга: затримано 8 підозрюваних Фото: теракт в метро Санкт-Петербурга

Правоохоронці вилучили у підозрюваних у теракті в Санкт-Петербурзі вибуховий пристрій

В рамках розслідування теракту в метро Санкт-Петербурга затримано 8 осіб. Про це повідомляє офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає "Інтерфакс".

"За результатами проведеного комплексу слідчих дій і оперативно-розшукових заходів спільно з ФСБ Росії і МВС Росії сьогодні, 6 квітня, затримано 6 осіб в Санкт-Петербурзі і 2 людини в Москві, причетні до теракту. Затримані Сейфулла Хакімов, Ибрагибжон Ерматов, Дилмурод Муидинов, Бахрам Ергашев, Азамжон Махмудов, Махамадюсуф Мирзаалимов, Шохиста Карімова і Содик Ортиков", - повідомила Петренко.

Крім того, Петренко повідомила, що в місцях проживання підозрюваних було виявлено вибуховий пристрій ідентичне тому, яке було виявлено в метро.

"У місцях проживання названих осіб вилучено вибуховий пристрій, ідентичне виявленому на станції "Площа Повстання" санкт-петербурзького метрополітену, вогнепальну зброю та боєприпаси. Найближчим часом планується звернутися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Розслідування триває", - сказала вона.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що правоохоронні органи Росії перевіряють інформацію про спробі підозрюваного в скоєнні теракту в метро Санкт-Петербурга Акбаржона Джалілова потрапити в Сирію через Туреччину.