ua en ru

Теракт у метро Санкт-Петербурга: суд заарештував усіх підозрюваних

Теракт у метро Санкт-Петербурга: суд заарештував усіх підозрюваних Фото: заарештовано всіх підозрюваних у причетності до теракту в метро Санкт-Петербурга

Напередодні в Москві та Петербурзі було затримано 8 підозрюваних у теракті в метро Санкт-Петербурга

Невський районний суд Санкт-Петербурга (Росія), задовольнив клопотання у справі про теракт у метро Санкт-Петербурга про арешт шести затриманих підозрюваних та утримання їх під вартою до 2 липня. Про це повідомляє російська служба BBC.

Аналогічне рішення ухвалив стосовно ще двох підозрюваних і Басманний районний суд Москви, заарештувавши обох до 3 червня.

Слідство вважає, що заарештовані в Москві контактували зі смертником з петербурзького метро.

Водночас під час засідання в Санкт-Петербурзі слідство вчергове заявило, що в квартирі, де затримали підозрюваних, знайшли вибуховий пристрій, аналогічний тому, який знешкодили на станції метро "Площа Повстання" незабаром після вибуху на "Сєнній площі".

Наголошується, що п'ятеро з шести затриманих у Петербурзі не заперечували проти свого арешту, тоді як обидва заарештованих у Москві вимагали їх відпустити і мають намір оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, 6 квітня в рамках розслідування теракту в метро Санкт-Петербурга було затримано 6 осіб у Санкт-Петербурзі та 2 людини в Москві.