ua en ru

Теракт в Санкт-Петербурзі: особистість смертника попередньо встановлено

Теракт в Санкт-Петербурзі: особистість смертника попередньо встановлено Фото: теракт в Санкт-Петербурзі

Терорист уродженець Середньої Азії і мав зв'язки з сирійськими бойовиками

Особу смертника, який влаштував теракт в Санкт-Петербурзі, попередньо встановлено - це уродженець Середньої Азії, який мав зв'язки з сирійськими бойовиками. Про це повідомляє "ТАСС".

"Судячи з характеру тілесних ушкоджень, діяв смертник. Вибуховий пристрій був прикріплений у нього на тілі, або перебував в рюкзаку, або він тримав його навіть в руках, але на рівні живота. Про це свідчить і той факт, що у всіх, хто знаходився поблизу, характерні пошкодження саме в області живота", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на місці вибуху виявлено багато фрагментів останків загиблих, не тільки передбачуваного терориста.

"Його особистість попередньо встановлена. Він дійсно уродженець Середньої Азії і мав зв'язки з сирійськими бойовиками", - повідомили в правоохоронних органах.

Як наголошується, смертник стояв недалеко від дверей, ближче до середини вагона. Вибуховий пристрій, приведений в дію в метро в Санкт-Петербурзі, був аналогічний тому, який знешкодили на станції "Площа повстання".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін приїхав на місце теракту в Санкт-Петербурзі.