ua en ru

Теракт в Манчестері: спецслужби Лівії заявили, що смертник готувався півроку

Теракт в Манчестері: спецслужби Лівії заявили, що смертник готувався півроку Фото: передбачуваний терорист (поліція Манчестера)

Смертник Салман Абеді готував напад з грудня 2016 року

Манчестерський смертник Салман Абеді готував напад з грудня 2016 року, повідомив прес-секретар лівійських спецслужб Ахмед Бен Салем. Про це повідомляє ВВС.

За словами прес-секретаря, у лівійських властей була важлива інформація про контакти терориста в Лівії і Британії. Чи була інформація передана британським властям, не уточнюється.

Перед нападом у Манчестері Салман Абеді провів місяць у Тріполі з сім'єю. За словами лівійських спецслужб, після приїзду в Тріполі його відразу взяли під спостереження - як його 20-річного брата Хашемі і їх батька Рамадана.

Також лівійські спецслужби повідомляють, що матеріали для виготовлення вибухового пристрою в Британії купив брат терориста, Хашем Абеді. Він залишив Британію в той же день, що і терорист Салман Абеді.

Брат манчестерського смертника зізнався, що він з Салманом в 2015 році приєднався до террористичного угрупування "Ісламська держава". Як було отримано це визнання Хашемі Абеді, невідомо.

Нагадаємо, раніше поліція відпустила всіх затриманих по справі в Манчестері.