ua en ru

Теракт в Манчестері: поліція підтвердила ім'я підозрюваного терориста-смертника

Теракт в Манчестері: поліція підтвердила ім'я підозрюваного терориста-смертника Фото: поліція назвала підозрюваного в скоєнні теракту в Манчестері

Поліція підозрює 22-річного Салмана Абеді

Поліція Великобританії підозрює в скоєнні вибуху на "Манчестер Арені" місцевого жителя Салмана Абеді. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на главу міської поліції Іана Хопкінса.

"Ми підозрюємо 22-річного Салмана Абеді. Однак ми не отримали підтвердження коронера, так що більше нічого ми не коментуємо", - сказав Хопкінс.

Також поліція вважає, що Абеді народився в Манчестері, а його родина була родом з Лівії. Крім цього, зазначає видання, у Абеді є щонайменше три рідних брата. Він жив за кількома адресами в Манчестері, в тому числі - в будинку на Элстмор-роуд, де поліція проводила обшук.

Зараз основне завдання поліції, повідомив Хопкінс, - визначити, чи діяв зловмисник поодинці або ж в нього були спільники.

Раніше ЗМІ повідомляли, посилаючись на власні джерела, що терористом-смертником, який вчинив вибух на "Манчестер Арені" у Британії є 23-річний Салман Абеді.

При цьому, телеканал CBS News стверджує, що влада Великобританії знала про можливий теракт і його виконавця.

Нагадаємо, Генсек ООН засудив теракт в Манчестері.