ua en ru

Теракт в Лондоні: поліція затримала одного підозрюваного

Теракт в Лондоні: поліція затримала одного підозрюваного Фото: поліція Лондона (twitter.com/BTP)

18-річний підозрюваний був арештований поліцією Кента

Поліція Великобританії затримала 18-річного хлопця за підозрою в причетності до теракту в Лондоні, що відбувся вчора, 15 вересня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба поліції.

"18-річний чоловік був заарештований поліцією Кента в портовій зоні Дувра сьогодні вранці, в суботу, 16 вересня, у відповідності з розділом 41 Закону про боротьбу з тероризмом", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що затриманий перебуває під вартою в місцевій поліцейській ділянці. Надалі він буде переведений в південний поліцейський відділок Лондона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики "Ісламської держави" (ІДІЛ) взяли на себе відповідальність за вибух, який стався в Лондоні в п'ятницю, 15 вересня. За версією британської поліції, спрацював саморобний вибуховий пристрій.

"В даний момент ми вважаємо, що це була детонація саморобного вибухового пристрою", - заявив помічник комісара поліції Марк Роулі. За його словами, розслідування терористичного акту веде контртерористичне командування, і в ньому беруть участь сотні детективів. Крім того, помічник комісара додав, що через напад введуть посилену присутність поліції, особливо в столиці Великобританії та в системі громадського транспорту.