ua en ru

Теракт в Лондоні: мер міста закликав не переносити вибори через напад

Теракт в Лондоні: мер міста закликав не переносити вибори через напад Фото: Садік Хан

Провідні партії призупинили передвиборну кампанію через теракт у Лондоні

Мер Лондона Садік Хан заявив, що парламентські вибори у Великобританії 8 червня 2017 року не повинні бути перенесені через теракт в Лондоні. Про це повідомляє Reuters.

"Я не прихильник відстрочення виборів, я пристрасний прихильник демократії. Одна з речей, які терористи ненавидять - це голосування, вони ненавидять демократію", - заявив Хан.

За його словами, англійцям необхідно показати, що їх не залякати, щоб "ми розуміли важливість нашої демократії, наших громадянських свобод і наших прав людини".

У той же час, провідні партії призупинили передвиборну кампанію через теракт в Лондоні. Так, правлячі консерватори, лейбористи, а також Шотландська національна партія заявила про тимчасове припинення агітації на парламентських виборах.

"Лейбористська партія призупинить національну кампанію до сьогоднішнього вечора після консультацій з іншими сторонами в знак поваги до тих, хто помер і отримав поранення", - заявив лідер партії Джеремі Корбін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України заявили про відсутність українців серед постраждалих під час теракту в Лондоні, що стався в ніч на сьогодні, 4 червня 2017 року.