ua en ru

Теракт в Керчі: прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження

Теракт в Керчі: прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження Фото: прокуратура АРК (РБК-Україна)

Прокуратура Криму зареєструвала кримінальне провадження за фактом терористичного акту за ст. 258 ч. 3 ККУ

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху в політехнічному коледжі окупованої Керчі. Про це повідомляє РБК-Украина, посилаючись на прес-службу відомства.

"Було розпочато кримінальне провадження. На даний час розглядаються і перевіряються всі можливі версіі, оприлюднені в ЗМІ. Є важкість у проведенні слідчих дій, оскільки це окупована територія. На даний час надано доручення СБУ щодо перевірки усіх версій. Наш КПК передбачає проведення слідчих дій у навіть вказаних умовах", - сказав він.

За його словами, будуть розглядатися всі версіі.

"Основна версія - терористичний акт. Також будемо перевіряти, хто є ця людина (знімки якої оприлюднені у ЗМІ, - ред.). Кримінальне провадження щойно розпочато. Ми будемо шукати інформацію з джерел ЗМІ", - додав він.

Нагадаємо, кількість загиблих в результаті вибуху в анексованій Керчі, зросла до 17 осіб. Постраждали понад 50 людей.

У Росгвардії офіційно назвали вибух у Керчі терактом. Також повідомили, що причиною загибелі і наявності такої великої кількості постраждалих у політехнічному коледжі став вибух саморобного вибухового пристрою. Також слідчий комітет Російської Федерації (РФ) назвав вибух в політехнічному коледжі в Керчі терактом.

Разом з тим, в Слідкомі РФ не називають число загиблих і постраждалих. У повідомленні російського відомства наголошується, що на даний момент інформація про постраждалих уточнюється, велика частина з них - підлітки.