ua en ru

Теракт у Кабулі: Україна контактує з американськими консульськими співробітниками

Теракт у Кабулі: Україна контактує з американськими консульськими співробітниками Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

МЗС терміново направляє до Кабула українського консула з Душанбе

Президент Петро Порошенко заявив, що українська сторона встановила контакт із американськими консульськими співробітниками, перебувають на місці збройного нападу на фешенебельний готель Intercontinental у столиці Афганістану Кабулі. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Шокований трагічною звісткою з Афганістану. Внаслідок терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України, співробітники української авіакомпанії. Висловлюю найщиріші співчуття родинам усіх загиблих", - написав глава держави в мікроблозі.

Порошенко також розповів, що за його дорученням Міністерство закордонних справ терміново направляє до Кабула українського консула з Душанбе "з метою проведення відповідних консульських дій".

"Також встановлено контакт із американськими консульськими співробітниками, які перебувають на місці теракту в Афганістані. Доручив Кабміну надати всю необхідну допомогу для сімей українських громадян, які загинули в Афганістані", - доповів президент.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Павло Клімкін повідомив, що внаслідок терористичного нападу на фешенебельний готель Intercontinental у столиці Афганістану Кабулі загинуло щонайменше шестеро громадян України.