ua en ru

Теракт у Багдаді: кількість загиблих зросла до 51

Теракт у Багдаді: кількість загиблих зросла до 51 Фото: теракт у Багдаді

Поранення в результаті вибуху отримали 55 осіб

В результаті теракту в четвер в південній частині Багдада загинула щонайменше 51 людина, 55 поранено. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією офіційних джерел, це найбільш смертоносний напад терористів в Іраку у цьому році. Лікарі відзначають, що число загиблих може збільшитися, оскільки багато хто з поранених перебуває у критичному стані.

Джерела в силових структурах повідомляють, що автомобіль, який вибухнув в четвер був припаркований на переповненій вулиці біля гаражів автодилерів. Вибух стався в шиїтському районі Хаі аль-Шурта на південному заході міста.

Відповідальність за вибух взяла на себе організація "Ісламська держава", яку армія Іраку спільно з США недавно витіснили з східної частини Мосула.

Повідомляється, що у зв'язку з втратою територій, захоплених в 2014 року на півночі і заході Іраку, ІДІЛ активізувала терористичні атаки в підконтрольних уряду містах, особливо Багдаді.

Це вже другий теракт на авторинках на цьому тижні. Терорист-смертник підірвав пікап в середу в Садр-Сіті, бідному шиїтському передмісті на сході столиці, загинули щонайменше 15 осіб. Цей вибух стався на людній вулиці серед гаражів.

Нагадаємо, 16 лютого повідомлялося, що в Багдаді на авторинку вибухнула бомба, 45 людей загинули.