ua en ru

Теракт в Олександрії: встановлено особу терориста-смертника

Теракт в Олександрії: встановлено особу терориста-смертника Фото: теракт в Олександрії

Вибух здійснив 31-річний Хасан Махмуд Мубарак Абдалла

Міністерство внутрішніх справ Єгипту встановило особу терориста-смертника, який здійснив теракт в Олександрії. Про це повідомляє Reuters.

"За даними поліції, вибух скоїв 31-річний Хасан Махмуд Мубарак Абдалла, житель провінції Суец. Він був співробітником однієї з нафтових компаній. Раніше знаходився у розшуку у кримінальній справі і мав відношення до однієї з терористичних мереж", - йдеться в повідомленні.

Так, відповідальність за напад взяла на себе екстремістська організація "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що перший вибух прогримів в коптської церкви Святого Георгія в місті Танта в дельті Нілу, що в 94 км на північ від Каїра. Вибух стався всередині церкви поруч з вівтарем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті прогримів вибух у церкві, в результаті чого є десятки загиблих і поранених. Інцидент стався у храмі "Мар Гиргис", де на святкування Вербної неділі зібралися представники місцевої громади коптів. За деякими даними, терористичний акт здійснив смертник.

Зазначимо, християни-копти складають близько 10% населення Єгипту. Протягом багатьох століть вони мирно співіснують з більшістю мусульманських громад. На Близькому Сході Коптська православна церква є найбільшою громадою християн.