ua en ru

TeliaSonera як і раніше планує об'єднати долі в "Мегафоні" і Turkcell з російською Altimo.

TeliaSonera як і раніше планує об'єднати долі в «Мегафоні» і Turkcell з російською Altimo, заявив вчора президент шведсько-фінського холдингу Ларс Ніберг, пише РБК daily.

Це буде зроблено після того, як «буде досягнутий прогрес» в рішенні судових суперечок в Туреччині. «Ми обговорювали можливий альянс з Фрідманом і Алішером Усмановим, і причина, по якій ми вибрали Фрідмана, дуже проста: Altimo є нашим партнером не в одному, а в двох операторах. Я неодноразово зустрічався з А.Усмановим і обговорював ситуацію і нашу позицію. Я не здивований, що наш вибір його засмутив. Я як і раніше сподіваюся, що він стане нашим партнером в цій операції. У нас немає потреби в ньому, але ця операція повинна бути йому цікава. В результаті він стане акціонером не одного, а двох стільникових операторів», - сказав Л.Ніберг.

8 квітня «Телекомінвест» (на 74% належить компанії А.Усманова «АФ Телеком») через суд зажадав анулювати акціонерну угоду між Altimo і TeliaSonera. Згідно матеріалам суду, в якості третьої особи в справі беруть участь Федеральна антимонопольна служба, «Мегафон», Allaction Limited («дочка» Altimo) і дві структури TeliaSonera. У листопаді минулого року Altimo і TeliaSonera уклали угоду про об'єднання своїх доль в «Мегафоні» і Turkcell.

Представники А.Усманова спочатку були критично налаштовані відносно даної операції. У листопаді минулого року представник «АФ Телегрудки» на зустрічі з TeliaSonera і Altimo висунув умови, при яких операція може бути схвалена. Структури А.Усманова наполягали на тому, щоб їм дали можливість збільшити свою частку в «Мегафоні» до контрольної (ефективна частка «АФ Телекома» А.Усманова в «МегаФоні» - 31%), а також зажадали гарантій того, що центр ухвалення рішень об'єднаної компанії (контролюючої Turkcell і «МегаФон») знаходитиметься в Росії.