ua en ru

TeleTrade: HTC проведе черговий бай бек акцій

Відомий виробник смартфонів HTC Corp. збирається провести бай-бек власних цінних паперів і таким чином зміцнити вартість акцій. Зараз ціни на активи компанії знаходяться на рекордно низьких рівнях.

На минулому тижні HTC отримала попередження про можливе виявлення операційного збитку, першому для неї після виходу IPO. Так вартість цінних паперів компанії виросла на 5,9% до 5,06 доларів США. Але вже до кінця тижня їх ціна знизилася на 30% порівняно з показником минулого місяця.

До початку жовтня виробник розраховує здійснити зворотний викуп власних акцій на суму 145 мільйонів доларів США. В результаті вартість викупу її цінних паперів на відкритому ринку суттєво підніметься.

Нагадаємо, що в 2010 році обсяги продажів смартфонів HTC на американському ринку поступалися тільки Apple. З того моменту вартість акцій компанії впала майже на 90%. Ймовірність операційного збитку в 8% з'явилася в результаті логістичних проблем, низки гучних звільнень топ-менеджерів та триваючого скорочення частки ринку. За перше півріччя 2013 року частка HTC на світовому ринку скоротилася до 5,3% з 9,3% у минулому році.

За матеріалами компанії TeleTrade