ua en ru

TeleTrade: в єврозоні трохи збільшилася ділова активність

Результати досліджень, проведених Markit, показують, що ділова активність у секторі послуг країн єврозони, як і раніше знаходиться нижче порогового значення 50. І це говорить про тривалий спад в економіці. Тим не менш, за результатами минулого місяця показник дещо зріс, в основному, завдяки позитивній статистиці Німеччини.

Так, згідно зі звітом, загальний індекс ділової активності в секторі послуг регіону піднявся до рівня 49,8 пунктів. У червні показник становив 48,3 пункту.

Відзначимо, що результати виявилися вище прогнозів експертів, які не очікували змін.

Індекс у виробничому секторі і сфері послуг, за результатами опитування керівників компаній, виріс до 50,5 порівняно з червневим 48,7. Таке поліпшення аналітики пов'язують із зростанням виробничої активності, який переважує наслідки спаду в секторі послуг. Зазначимо, що Німеччина показує найбільш сильні результати за 18 місяців.

Також варто звернути на деякі зниження рівня безробіття в єврозоні. Безробіття як і раніше поблизу рекордно високих значень і уряди країн дотримуються жорсткої економії. Однак остання тенденція може свідчити про те, що економіка регіону пережила свої найгірші моменти і почне поступово відновлюватися.

За матеріалами компанії TeleTrade